Journal Tool

De Vectron Journal Tool is een evaluatie-, archiverings- en analyseprogramma voor de met behulp van de Vectron Commander uitgelezen journaaldata van de kassa's. Ondernemingen uit de meest uiteenlopende branches profiteren in gelijke mate van de uitgebreide functies. 

vectron-journal-tool-kassanet-pieterse.jpg

Alle verkoopprocessen en acties worden gedetailleerd en uitvoerig weergegeven. Bij elke bon worden de bijbehorende processen (bijv. optelbon, tussenrekening, aparte bon, rekening) berekend en weergegeven. De software kan op gangbare pc's met gebruikmaking van een Microsoft-SQL-database worden geïnstalleerd.

Productinfo

Comfortabele analysetool
De software Vectron Journal Tool draagt de gegevens over naar het Vectron E-Journal om een relationele database, die perfect geschikt is om gegevens te filteren, te analyseren en zeer nauwkeurige informatie over afzonderlijke verkoopprocessen te verkrijgen. Voor de evaluatie van de gegevens worden de gewenste analysen uitgezocht. Hiervoor kunnen de analyseperioden en kassa’s worden geselecteerd (bijv. afzonderlijke kassa, kassa’s van een bepaald filiaal of alle filialen).

Praktische gegevensimport
De import van de journaaldata kan handmatig via een menuvenster gebeuren, waarin de afzonderlijke E-Journals kunnen worden geselecteerd. In het algemeen is geautomatiseerd opvragen via de Vectron Commander echter handiger.

Verkoopprocessen filteren 
Om relevante gegevens te verkrijgen, moeten de aanwezige bestellingen aan de hand van zinvolle criteria  worden gefilterd. Met de Vectron Journal Tool kunnen bijvoorbeeld doelgericht bepaalde bontypen zoals rekenings- en stornobonnen worden geselecteerd. Dubbelklikken op een bontotaal leidt naar een nieuw venster met details over afzonderlijke verkoopprocessen, d.w.z. alle met deze bon verkochte artikelen, de prijzen per stuk, het betalingstraject, het belastingtarief, de bediener en ook de afzonderlijke bij de rekeningbon behorende tafelbonnen worden weergegeven. In totaal zijn er meer dan 50 filtercriteria voor de verkoopprocessen beschikbaar, o.a. artikelen, bedieners, tafels, betalingstrajecten of modifiers.

Geconsolideerde artikellijst
Naast de gedetailleerde weergave staan ook geconsolideerde artikellijsten ter beschikking, die snel overzicht geven over welke artikelen hoe vaak in een bepaalde periode zijn verkocht. In plaats van de afzonderlijke artikelen is ook een tot productgroepen beperkte weergave mogelijk.Activiteitenprotocol
In het activiteitenprotocol kan bijvoorbeeld getoond worden, welke bediener zich wanneer aan- of afgemeld heeft, welke bedienersfouten er zijn opgetreden of welke programmeringen zijn uitgevoerd.

Modern, overzichtelijk design
De moderne lay-out met menubalk en iconen maakt een intuïtieve bediening van de software mogelijk. Een totaaloverzicht met stoplichtfunctie zorgt voor een snelle indicatie. Zo komen bepaalde onregelmatigheden zeer snel aan het licht.

Analyse van verdachte processen
Complexe analyse-algoritmen filteren automatisch alle verkoopprocessen op verdachte rekeningen en bonnen. Hiermee kunnen bijv. bepaalde gebeurtenissen en processen aan het licht worden gebracht, waarmee kelners drankjes of gerechten meerdere malen afrekenen – en daarmee in eigen zak zouden kunnen steken. Een ander voorbeeld van verdachte processen zijn bonnen met onmiddellijk uitgevoerde correcties. Ook deze kunnen gedetailleerd worden weergeven.

Analysenoverzicht
In het analysenoverzicht worden alle analysen opgesomd en worden onregelmatigheden weergegeven, bijv. dubbele ‘zero counts’ of ontbrekende analysen.

Data-export en -print
De door de Vectron Journal Tool berekende en weergegeven data kunnen voor andere toepassingen ook weer geëxporteerd en afgedrukt worden.

Hoogtepunten

 • Gestructureerde en gedetailleerde weergave van alle verkoopprocessen
 • Weergave van verkoopstatistiek, bedienerverslag, modifiers, betalingstrajecten etc.
 • Geconsolideerde artikellijst
 • Meer dan 50 filtercriteria
 • Analyse van de gegevens op verdachte verkoopprocessen
 • Activiteitenprotocol
 • Naar keuze handmatige of geautomatiseerde import van de journaaldata
 • Geschikt voor pc's met Microsoft-besturingssysteem Windows 7 of hoger

Vectron Journal Tool Light

De light-versie incl. reduceerde foncties en daardoor handige bediening, is juist voor klijne ondernemingen met geeiste standaard geschikt. Er bestaat de mogelijkheid tot 5 kassa’s met de Vectron Journal Tool Light te analyseren.

Technical data

 • Besturingssysteem: Windows 7 of hoger
 • Processor: min. 1 GHz
 • RAM: min. 1 GB
 • HDD: 10 GB


* Deze velden zijn verplicht

Luuk vertelt je graag meer

Jij wilt geholpen worden zonder veel extra kosten. Logisch, daarom biedt Kassanet Pieterse verschillende systemen en servicemogelijkheden. Stem samen met ons af hoe we jou het beste kunnen helpen!

Contact